Regulament

PROLOG

Imperiul a suferit o infrangere categorica in acel inceput de vara, in fata Trupelor Rebele conduse de Dako, pierzand toate cuceririle din anii precedenti.

Imparatul nu a putut trece peste o asemenea umilinta. A fost ordonata MOBILIZAREA trupelor din intreg Imperiul. Personal va conduce cea mai mare armata a acelor vremuri pentru a distruge, pentru totdeauna, spiritul Rebel.

Dako a fost pus in garda. A trimis civilii departe de zona de granita si a intarit forturile din Codrii de Arama, poarta catre tinutul Oamenilor Liberi.

In anotimpul frunzelor verzi, Armata Imperiului se revarsa ca un tavalug peste Codrii de Arama.

Ascunsi in desisul padurii, Rebelii asteapta cu incordare inceputul luptei.

Este un moment decisiv al acestei povesti.

Daca vrei sa faci parte din ea, MOBILIZAREA !


Dresscode

Diferentierea factiunilor se va face prin headwear, astfel:

ARMATA: Obligatoriu casca sau boonie hat

REBELI: Orice alt tip de protectie al capului in afara de casca sau boonie hat.

Participantii vor avea dreptul sa poarte orice model de uniforma militara.


FACTIUNI

Rebelii, razboinicii "Lumii Libere" impartiti in Brigazi aflate sub conducerea Generalului Dako. Cunosc foarte bine terenul de lupta, experti in infiltrare si misiuni de gherila, creeaza ambuscade si surprind inamicul cu actiunile lor. 

Legionarii, luptatorii Imperiului structurati in Legiuni aflate sub conducerea directa a conducatorului Maximus. Luptatori cu mare experienta, disciplinati si bine antrenati, bine dotati logistic, beneficiind de o mare mobilitate si putere de foc.  


REGULI DE BAZA EVENIMENT

- La sosire este obligatoriu sa treceti pe la Check-In unde veti fi luati in evidenta, verificati, se vor imparti hartile, banderole si vor fi cronografiate si tag-uite replicile.

- Nu aveti voie sa dati jos ochelarii pe toata perioada jocului in respawn sau zona 0.

- Nu se admit injuraturi. Oricine porneste sau participa la un scandal va fi eliminat din joc. Incidentele aparute pe parcursul jocului vor fi semnalate obligatoriu arbitrilor.

- Este interis fumatul in padure, cu exceptia celor special amenajate si semnalizate.

- Este interzis focul deschis in padure.

- Este interzis tirul asupra animalelor din fauna cinegetica.

- Este interzisa atingerea/ridicarea/deranjarea puilor din speciile de fauna cinegetica gasite in zona de desfasurare a evenimentului.

- Este obligatoriu a se pastra curatenia atat in padure cat si in tabara unde sunteti cazati. In tabara si zona de campare vor fi tomberoane si pubele iar in padure vor exista saci menajeri in fiecare punct de respawn, baza sau sat.

- Nu trageti cu replicile in tabara, cu exceptia locului special amenajat pentru cronografiere (check-in).

- Nu distrugeti recuzita existenta la joc.

- Pe intrega durata a jocului este interzis consumul de alcool.

- Atentie sporita la persoanele echipate in veste reflectorizante (arbitri, observatori, fotografi, personal Crucea Rosie etc.).

- Este interzisa participarea in joc a mijloacelor de transport cu exceptia celor 2 auto apartinand organizatorilor (care vor fi inscriptionate corespunzator si vor avea rol de transport logistic si misiuni eveniment).

- Respectarea regulamentului de joc si instructiunilor organizatorilor este OBLIGATORIE! Incalcarea regulamentului duce la sanctionarea participantului in cauza.

- Arbitrii pot sanctiona jucatorii care incalca regulamentul jocului astfel:

a) atentionare verbala.

b) masura trimiterii in respawn (30-60 min).

c) excluderea din joc, masura care atrage interdictia participarii la viitoarele evenimente.

LIMITARE DE MUNITIE

Fara limitare de munitie, se poate incarca pe "campul de lupta".

Se admit doar incarcatoarele mid-cap sau low-cap. Se vor face verificari la inceputul jocului si aleatoriu pe toata perioada de joc.

Doar in zona LIBERUM (CQB) se admit grenade cu bile sau praf, fumigene, mine de infanterie si claymore speciale pentru airsoft. In padure acestea sunt strict interzise.

LIMITARI DE VITEZA

Se va juca dupa regulamentul SB 1.2

Replicile vor fi marcate cu coliere colorate dupa cum urmeaza:


REGULA KNIFE KILL (CUTIT)

In momentul in care surprinzi un adversar, pui mana pe el si spui "cutit" acesta este considerat "mort/cutitat". Cel in cauza se echipeaza cu vesta reflectorizanta fara a rosti "MORT" si se deplaseaza la respawn. Jucatorii care au in dotare replici de cutit (cu lama de cauciuc) le pot folos. Cutitele reale sunt interzise!

Regula "BANG-ului" este interzisa.


REGULAMENT DE JOC PE TIMP DE NOAPTE

-Este permisa folosirea in jocul de noapte a: NVG-urilor, lanterne, termoviziune precum si alte dispozitive specifice.

-Fiecare jucator va fi obligat sa detina o lanterna functionala si un dispozitiv de semnalizare cu filtru rosu.

-Lumina alba semnalizeaza jucatorul activ (acesta poate fi angajat).

-Semnalizarea jucatorilor "morți" pe timpul nopții se face cu ajutorul unei lanterne (led) cu filtru rosu sau iluminand vesta reflectorizanta cu lanterna din dotare in timp ce te deplasezi spre respawn. Nu se trage asupra jucatorilor care isi semnalizeaza prezenta in modul mai sus mentionat!

-Bazele principale vor fi luminate cu ajutorul unor generatoare/baterii iar Satele si Fortul vor fi semnalizate cu lumina difuza + lumina intermitenta de culoare rosie.

-In intervalul 03:00 - 08:00 satele nu vor mai putea fi capturate/recapturate iar spitalele nu pot fi activate. Singurele puncte de atac/aparare vor ramane Bazele principale. Incepand cu ora 08:00 se revine la starea anterioara.


REGULAMENT DE JOC ZONA CQB (LIBERUM)

Zona de joc din Liberum va fi dedicata misiunilor speciale de tip CQB.
Se va juca doar in anumite perioade de timp in functie de misiunile primite de comandantii factiunilor. Fiecare misiune va contine: numarul de jucatori, obiectivul, ora de inceput si cea de stop joc, regulamentul, premiul pus in joc etc.
Fiecare dintre cele 2 echipe vor fi prezente in Safe Base-ul alocat in Liberum la ora indicata. La iesirea din terenul de joc (padure) sunt obligati sa fie imbracati cu vesta reflectorizanta si sa inceteze orice activitate de joc. Safe Base-ul va tine loc de depozit (pot fi lasate replicile sau alte material interzise a fi folosite in misiunea respectiva), respawn, loc de intalnire atat la sosirea in Liberum cat si la plecare si nu poate fi cucerit de catre echipa adversa. De asemenea Safe Base-ul nu poate fi angajat/nu se poate angaja pe o raza de 15 metri.
Echipele vor fi preluate de un arbitru care va verifica respectarea conditiilor pentru misiunea respectiva (nr. de jucatori, replici conforme, etc.) si vor explica, pe scurt, modul de desfasurare al misiunii respective. Fiecare jucator va primi o harta a terenului de CQB.
In cadrul misiunilor CQB nu sunt permise decat replicile de pistol (electrice, gaz sau CO2), cu viteza de maxim 110 m/s si se va juca doar foc cu foc. Se permit doar incarcatoarele standard (nu este limitat numarul lor) dar este interzisa folosirea incarcatoarelor majorate sau modificate, cu un numar mai mare de bile. Este interzisa folosirea shotgun-urilor si a altor replici de tip sidearm.
Misiunile vor fi variate si vor fi adaptate conditiilor de joc.
Numarul de jucatori din fiecare echipa de CQB difera de la o misiune la alta, in functie de scenariul stabilit de organizatori. Respawn-ul se va face in Safe Base instant. Safe Base-ul si locurile importante de pe harta vor fi semnalizate.
Folosirea grenadelor fumigene si a celor cu bile sau cu praf sunt permise in aceste misiuni. Persoana va fi considerata lovita/eliminata in momentul in care bila de airsoft il loveste in orice parte a corpului, in echipament sau in replica. O grenada airsoft cu bile sau praf aruncata intr-o incapere cu jucatori inamici elimina toti jucatorii din acea incapere. Daca sunt folosite in zona deschisa, grenadele airsoft cu bile sau praf vor elimina jucatorul advers doar daca acesta este atins de bile sau de praful dispozitivului. Nu se ia in calcul un perimetru in jurul grenadei explodate pentru a se calcula eficienta. Grenadele/minele/fumigenele trebuie sa corespunda jocului de airsoft si vor fi declarate/prezentate arbitrilor la inceputul fiecarei misiuni CQB. Acestia vor hotari daca pot/nu pot fi folosite. Nu se vor permite mai mult de 2 grenade airsoft pe baza de bile/praf de jucator la o misiune CQB.
Jucatorii pot folosi intreaga baza de joc pentru realizarea misiunii. Se poate intra in cladirile care au usile deschise si este interzisa fortarea usilor inchise. Se poate trage prin gauri din pereti/geam indiferent de dimensiune. Este interzisa distrugerea sau deteriorarea cladirilor sau a logisticii puse la dispozitie de organizatori. Se poate incarca in terenul de joc.
Este interzis blind-fire-ul si regula bang-ului.
Regula "cutit-ului" se aplica astfel: in cazul in care va surprindeti un adversar, puneti mana pe el si spuneti obligatoriu : "Cutit!". Acesta este obligat sa-si puna vesta reflectorizanta si sa se intoarca in Safe Base fara a striga "Mort!" sau "Lovit!".

Doi jucatori adversi care se intalnesc in joc la o distanta mica unul fata de celalat si trag unul in celalalt in intervale de timp asemanatoare, vor iesi impreuna din joc doar daca amandoi au fost atinsi de bila adversa. Aici intervine si fair-play-ul obligatoriu.
Orice incident in joc trebuie semnalizat arbitrilor pentru rezolvare.
Jocurile vor fi supravegheate si filmate, astfel ca incalcarile de regulament sau de fair-play vor putea fi probate. De asemenea, incurajam jucatorii de CQB sa poarte dispozitive de filmare adaptate jocului de airsoft.
Jucatorii care nu respecta regulamentul de joc si fair-play vor fi penalizati de catre arbitri, in functie de gravitatea situatiei, cu:
1. Atentionarea jucatorului in cauza
2. Eliminarea jucatorului din joc timp de 15 min. (cartonas galben)
3. Eliminarea jucatorului din joc pe toata durata misiunii (cartonas rosu)

FUNCTII IN FACTIUNE

General - Liderul factiunii: Este comandantul suprem al fiecarei factiuni. Acesta va purta, la vedere, o banderola individualizata de culoare neagra cu 3 stele.

Capitan - Lider de Squad : coordoneaza activitatea unui squad si indeplineste sarcinile trasate de catre General. Acestia vor purta, la vedere, o banderola individualizata cu 1 stea.

Medicul: Este singurul jucator cu capacitatea de a readuce in joc participantii "raniti". Medicul este purtator de banderola alba cu cruce rosie pe bratul drept.

- Este considerat "ranit" jucatorul atins de catre o bila, direct sau prin ricoseu, trasa de inamic sau coechipier in orice parte a corpului, echipament sau replica. In momentul in care este atins, jucatorul striga "LOVIT" sau "MORT" si se echipeaza cu vesta reflectorizanta din dotare.

- "Ranitul" poate fi vindecat de catre medic prin aplicarea unei benzi de culoare alba pe bratul drept. Timpul maxim de asteptare este de 10 minute, dar daca considera ca nu sunt sanse de vindecare se poate retrage imediat catre respawn. De asemenea, "ranitul" poate fi miscat/transportat de catre unul dintre coechipieri intr-un loc sigur pentru vindecare, pe o raza de maxim 10 metri.

- Jucatorul "ranit" readus in joc de medic lovit a 2-a oara este considerat "mort". Acesta se echipeaza cu vesta reflectorizanta si se deplaseze spre punctul de respawn.

- Jucatorii considerati "raniti" sau "morti" nu au voie sa vorbeasca cu coechipierii sau sa furnizeze informatii despre pozitia inamicului.

- Medicul "ranit" poate fi readus in joc doar de catre un alt medic.

- Vor fi cate 10 medici pentru fiecare factiune.

La inceputul jocului fiecare medic va avea asupra sa cate un kit cu 30 de benzi (tyvek albe cu cruce rosie). Generalii de factiune pot achizitiona de la arbitrul din baza principala alte kituri pentru medici contra sumei de 1.000 USLA/ 100 benzi tyvek.

Spion: Vor exista 2 in fiecare factiune. Generalul va decide persoanele si momentul intrarii acestora in rol. Se recomanda folosirea parolelor/filtrelor pentru identificarea/anihilarea acestora. Spionul prins trebuie escortat in Baza Principala, interogat si perchezitionat (acesta va avea asupra sa un talon special), recompensa fiind de 3000 USLA pentru fiecare adversar dovedit. Spionul descoperit este obligat sa se conformeze somatiilor si indicatiilor inamicilor. Arbitrul din Baza Principala va participa la interogare si perchezitionare.

RECUZITA

Vehicul blindat: vehicul off-road adaptat pentru jocul de airsoft (panza camuflaj, atas saw, proiectoare, IR-uri etc.) semnalizate cu steagul factiunii.

-Se deplaseaza pe drumurile forestire marcate (vezi harta) cu respectarea regulamentului de joc specific masinilor!

-Poate face transport de trupe si logistica, suport atac, aparare etc.

-Se deplaseaza cu maxim 15 km/ora.

-Vehiculul nu poate fi capturat.

Artileria/mortier: va fi activa doar in cadrul misiunilor speciale (regulament specificat misiune Bombardare Baza Principala inamica/Atac asupra artileriei inamice). 

COMUNICATII

-Canalele 7, 8 va fi folosit de catre organizatori.

-Canalele 1, 2 si 3 vor fi folosite de catre "TRUPELE IMPERIALE" iar canalele 4, 5 si 6 vor fi folosite de catre "REBELI".

-Este permisa ascultarea canalelor inamice dar interzicem bruierea acestora! Jucatorii identificati de catre organizatori ca bruiaza canalele vor primi ban pentru restul jocului!